Our Solar Systme

The solar system

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

THE SOLAR SYSTEM

 

Our Solar Systme
Solar System

1.    In our Solar system the sun is composed of_____, _____ along with some other elements

 (a)   50% He, 40% O2

 (b)   71% He,  27 H2

 (c)    56% He, 40% N2

 (d)    50% He, 40% Ar

Ans: (b)

2.    What is the name of the 9th planet discovered by NASA recently ?

 (a)    Pluto

 (b)    Ganymede

 (c)    Carla 

 (d)    Cyrus

 Ans: (c)

3.    Which planet is known as the veiled plant in our solar system?

 (a)   Mercury

(b)   Venus

(c)   Neptune

(d)    Jupiter

Ans: (b)

4.     How much percentage of area of the moon is visible from the earth?

(a)  50%

(b)  71%

(c)   60%

(d)  100%

Ans: (c)

5.     Which is the highest point on the Moon?

(a)   Mt. Kilimanjaro

(b)   Mt. Mc Kinley

(c)   Mt. Elbrus

(d)   Mt. Leibnitz

Ans: (d)

6.     Which planet among the followings is known as the winter planet of our solar system?

(a)   Jupiter

(b)   Earth  

(c)   Neptune  

(d)   Uranus

Ans: (a)

7.      Charon is the natural satellite of which among the followings?

(a)   Jupiter

(b)   Neptune

(c)   Pluto

(d)   Mars

Ans: (c)

8.      Who among the followings was the first to propose the shape of the earth as a globe?

(a)   Pythagoras

(b)   Galileo  

(c)   Socrates

(d)   Herodotus

Ans: (a)

9.      Which mineral is most abundantly found on the earth?

(a)   Aluminum

(b)   Oxygen

(c)    Iron

(d)    Magnesium

Ans: (c)

10.     How satellites revolve around the Saturn?

(a)   50

(b)   62

(c)   48

(d)   75

Ans: (b)

For other Quizzes Click Here 


Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *